شنبه تا چهارشنبه 17-8 و پنجشنبه 14-8
تماس از تهران: 53725000-021
تماس از سراسر کشور ۰۹۰۵۶۷۲۳۱۸۰
تماس از سراسر کشور
تماس تهران

انباردار کیست؟

انباردار کیست

انبارداری ممکن است یک شغل ساده به نظر برسد، اما در دسته مشاغل بسیار مهم برای رونق کسب‌و‌کار و افزایش سود تجاری است. سازمان‌ها و شرکت‌ها بیشتر سرمایه خود را صرف تهیه مواد اولیه و ذخیره آن می‌کنند. پس، آن‌ها به فرد یا افرادی برای محافظت یا نگهداری از چنین محصولاتی نیاز دارند. برای اینکه بیشتر با اهمیت و نقش این شغل آشنا شوید به وظایف انباردار  در این مقاله از انبار عمومی (آرتا) می‌پردازیم.

اجاره انبار در انبار عمومی آرتا با ۷ شعبه فعال در تهران؛ کرج (البرز)، قزوین، اشتهارد، شهریار و… با ۲۵ هزار متر مربع سوله، ۸۰۰ دستگاه کانتینر، ۲۰۰ هزار متر مربع انبار روباز و ده‌ها انبار مسقف بصورت ماهیانه و روزانه با ارائه خدمات ویژه و اختصاصی با امنیت بالا به هموطنان عزیز، آماده خدمت رسانی می‌باشد.

اجاره انبار عمومی

انباردار کیست؟

انباردار یکی از افراد مهم و تاثیرگذار در شرکت‌ها و سازمان‌ها است. امنیت و حفاظت از تمام کالا‌های موجود در انبار بر عهده این فرد است. مسئولیت‌پذیری، مهارت و تجربه او در افزایش‌امینی محصولات موجود در انبار نقش کلیدی دارد. انباردار باید نظم کاری داشته باشد و به اصول حرفه‌ای پابند باشد، تنها در این صورت، کمک انبارداران از رفتار او الگوبرداری خواهند کرد. هنگام استخدام چنین شخصیتی، مدیران سازمان‌ها با تکیه بر تجربه خود میزان نظم، تعهد و مسئولیت‌پذیری متقاضیان استخدام در این موقعیت شغلی را ارزیابی می‌کنند.

بیشتر بخوانید: انبارداری چیست؟   

وظایف اصلی انبارداران

انباردار مانند هر شخص دیگر، وظایف خاصی به عهده دارد. حساسیت شغل او به این دلیل بالا است که او به موارد مختلفی مانند محافظت از موجودی انبار و فاکتور‌ها رسیدگی می‌کند. سایر وظایف او عبارت‌اند از:

“اما در ابتدا پیشنهاد می‌کنیم مقاله انبار چیست را مطالعه کنید.”

  • دریافت کالا بر اساس فاکتور
  • همکاری با حسابداران و کارمندان بخش مالی
  • ثبت رسید مطابق با فاکتور
  • نظارت بر ورود و خروج افراد
  • ارسال فاکتور خرید و رسید انبار به بخش حسابداری
  • تحویل کالا بر اساس حواله
  • طبقه‌بندی و کدبندی کالا‌ها
  • همکاری با بخش تدارکات شرکت
  • کاردکس یا ثبت کالا در دفتر اصلی انبار
  • صدور حواله مرجوعی کالا
  • شرکت در جلسات حسابداری
  • صدور حواله خروج یا برگه ضایعات بر اساس آیین‌نامه شرکت
  • ثبت اطلاعات در نرم‌افزار‌های حسابداری
  • نگهداری اطلاعات مربوط به موجودی انبار، کالا‌های ورودی و خروجی
  • قبت نوع و تعداد کالاهای‌امانی ارسالی و دریافتی
  • تهیه گزارش‌های مالی
  • کنترل حواله‌های صادره درباره کالاهای‌امانی
  • کنترل موجودی انبار بر اساس درخواست کارفرما
  • عدم اجازه دسترسی افزاد متفرقه به موجودی انبار و فضای آن

رده شغلی در انبارداری

{ انواع انبار چیست؟ اگر قصد کسب اطلاعات را راجب انواع انبار دارید، روی لینک مقاله کلیک کنید.}

رده شغلی در انبارداری

انبارداری مانند هر شغل سازمانی دیگر از رده‌ها و سلسله مراتب مختلفی تشکیل شده است. البته، چارت یا برنامه سازمانی نقش مهمی در تعیین رده‌های شغلی انبارداران دارد. وظایف شغلی این افراد بر اساس رده شغلی آن‌ها با هم فرق دارد. در حالت کلی، چارت اصلی این شغل عبارت است از:

  • مدیر

وطیفه بررس و گنترل موجودی ابنار بر عهده مدیر آن است. در انبار‌های بزرگ، مدیر موظف به تأمین امنیت سایر نیرو‌های کاری، تقسیم وظایف و نظارت بر کار همه کارکنان خواهد بود. در مسب‌و‌کار‌های کوچک او باید چند ظیفه مختلف را به‌صورت همزمان انجام دهد.

  • مدیر تدارکات

مدیر تدارکات یا لجستیک مسئولیت نظارت بر امور مختلف مانند تولید، توزیع و جابجایی کالا را به عهده دارد. این فرد باید به تمام فعالیت هی مربئط به زنجیره تأمین رسیدگی کند.

انبار شهری چیست؟
بیشتر بخوانید

بیشتر بخوانید: لجستیک چیست؟

  • مسئول کنترل کیفیت

مدیری کیفی یا مسئول کنترل کیفیت انبار موظف به طراحی بهترین شیوه مدیریت برای اداره انبار است. او باید خدمات کافی برای افزایش کیفیت محصول و تحویل به‌موقع آن‌ها ارائه دهند. به‌علاوه، او بید در طراحی سیستم مدیریت انبار و تحویل کالا توجه به رضایت مشتری را در اولویت قرار دهد.

  • اپراتور دستگاه

چنین فردی وظیفه کمک به بهبود عملکرد تجهیزات را به عهده دارد. برای دستیابی به این موقعیت شغلی به دانش فنی درباره عملکرد ماشین آلات و ابزار‌های مختلف صنعتی نیاز دارید باید بررسی کنید که از طریق اجرای چه برنامه‌هایی می‌توانید عملکرد و بهره‌وری انبر را افزایش دهید.

  • کارشناس انبار

مدیریت بخش‌های حمل‌و‌نقل، دریافت محصول یا سفارش‌ها، کنترل احتمال آسیب به وسایل، تطابق ورودی و خروجی با فاکتور یا لیست دریافتی، بررسی تراکنش‌های مالی و تطبیق آن‌ها با اسناد مورد‌نظر تنها بخشی از وظایف کارشناس هستند. برای اشتغال در این موقعیت نیازمند ارائه مدرک تحصیلی یا گواهینامه خاصی نیستید؛ اما تجربه کاری و دقت بالا دو شرط اصلی برای موفقیت شما هستند.

  • اپراتور لیفتراک

در انبار‌ها برای حمل کالا از دستگاهی به نام لیفتراک استفاده می‌شود. اپراتور علاوه‌بر تسلط کافی به استفاده از این دستگاه باید مطمئن شود که در چرخه ورود یا خروج کالا، هر محصول در جای مناسب خود قرار دارد.

  • کارگر انبار

کار‌های بدنی و فیزیکی بخشی جدایی ناپذیر ئر شغل انبارداری هستند. بارگیری، تخلیه، جابجایی کالا‌های بزرگ و کوچک در کنار نظافت انبار بخشی از وظایف کارگر هستند. این شغل نیاز به مدرک خاصی نیاز ندارد؛ اما توانایی بدنی بالا و تجربه کافی احتمال موفقیت شما را افزایش می‌دهد.

  • کمک انباردار

برای انجام وظایف در بخش‌های مختلف انبار، هر یک از نیرو‌ها به کمک نیاز خواهند داشت. کمک انباردار شخصی است که مانند یک کارآموز در بخش‌های مختلفی که به حضور او نیاز باشد کار می‌کند. وظایف او تعیین‌شده و مشخص نیست؛ این شغل برای کسب تجربه و ارتقای او به رده‌های بالاتر است. ممکن است وظایفی مانند کنترل کالا‌های دریافتی، چیدمان، انبار گردانی، ارزیابی کالا‌ها، برقراری نظم در بخش پذیرش یا خروج کالا و جابجایی به او داده شود.

{ انبار آرتا بهترین گزینه برای اجاره انبار مسقف و سرپوشیده در بهترین قیمت  کیفیت می‌باشد.}

مهارت مورد نیاز برای انبارداری

 10 مهارت مورد نیاز برای شغل انبارداری

با توجه به اینکه افراد مشغول به کار در انبار، مقام و رده شغلی متفاوتی دارند، پس مهارت‌های مورد نیاز برای انجام وظایف هر کدام از آن‌ها با هم متفاوت خواهد بود. با‌این‌حال، برخی مهارت‌های کلی وجود دارد که تسلط به آن‌ها ضروری است:

  • تسلط نسبی به کامپیوتر

در گام اول، این فرد باید درگ کلی از رایانه داشته و از توانایی کار با نرم‌افزار‌های ضروری برای انبارداری برخوردار باشد. آن‌ها باید تسلط کافی به برنامه Excel و Word داشته و بتوانند از عهده کار با دستگاه اسکنر و بارکد خوان برآیند. به دلیل، گرایش مدیران به استفاده از انبار‌های هوشمند و فناوری‌های نوین در مدیریت آن، یک انباردار باید قابلیت استفاده از نرم‌افزار‌های، فناوری‌های مختلف و فعالیت در محیط‌های مختلف بر اساس نیز مدیر را داشته باشد.

  • مهارت ارتباطی

چنین فردی باید قادر به برقراری ارتباط مؤثر و هدفمند با مدیران، شرکا، ذی‌نفعان، همکاران و زیردستان خود باشد. این ارتباط تنها به امور کلامی محدود نمی‌شود، ارتباط مؤثر باید بخش‌های کلامی و نوشتاری را در‌بر‌بگیرد. او باید ارتباطی دوستانه با مشتریان، فروشندگان و همکاران داشته باشد. مهارت‌های ارتباطی او در تقویت روحیه تیمی کارکنان انبار نقش کلیدی دارد.

  • چابکی و انعطاف پذیری

در انبار‌های کوچک، مسئولیت انجام تمام کار‌های دفتری، نظافت، تحویل و خروج کالا به عهده یک نفر (یا تعداد محدودی از کارکنان) است. مهارت‌های فیزیکی و آمادگی جسمانی برای کار در چنین شرایطی اهمیت زیادی دارد. او باید قادر به انجام فعالیت‌های بدنی سنگین مانند حمل اجسام یا بسته‌های مختلف باشد. آشنایی با تعمیرات تجهیزات هم نقش کلیدی در موفقیت شغلی او بازی می‌کند.

شرایط دریافت کارت بازرگانی
بیشتر بخوانید

برای موفقیت در انبارداری مانند هر شغل دیگر باید فردی انعطاف‌پذیر باشید. گاهی مجبور به انجام کار‌هایی می‌شوید که در حیطه وظایف شما نیست. ممکن است به دلیل کمبود نیرو یا دستور کارفرما، چاره ایبه‌جز انجام این کار‌ها نداشته باشید. به‌علاوه، مدیریت ورودی و خروجی کالا یک شغل استرس‌زا است، بدون تعهد و انعطاف‌پذیری نمی‌توانید به موفقیت دست پیدا کنید.

بیشتر بخوانید: انبارگردانی چیست؟

انواع روش و سیستم انبارداری

انواع روش و سیستم انبارداری

باید از مهارت کاری برای ثبت و ذخیره اطلاعات برخوردار باشید. باید در تمام مراحل کاری به دو مهارت یعنی کلی نگری و جزئی نگری به‌صورت همزمان مسلط باشید. این توانایی مدیریت ابنار را ساده خواهد کرد.

بیشتر بخوانید: موجودی انبار چیست؟

  • افزایش مهارت یادگیری

باید توانایی یادگیری و سازش‌پذیری خود را ارتقا دهید. کار با نرم‌افزار‌های جدید، ارائه گزارش‌های کتبی یا شفاهی، تطبیق کالا‌های موجود در انبار با فاکتور‌ها به مهارت و تجربه زیادی نیاز دارد. این کار می‌تواند مهیج، تکراری، استرس‌زا و خسته‌کننده باشد؛ اگر علاقه و اشتیاقی به انجام مجموعه‌ای از کار‌های تکراری به‌صورت دقیق نداشته باشید احتمال موفقیت شما در این مسیر بسیار کم خواهد بود.

  • فناوری‌ مهم در مدیریت انبار

برای به حداکثر رساندن کارایی و بهره وری انبار باید از نرم‌افزار‌های مناسب در بخش مدیریت استفاده کنید. این فناوری‌ها می‌تواند در شرح وظایف کارمندان، مستند‌سازی امور، ثبت اسناد و انجام خودکار برخی فعالیت‌ها به شما کمک کند. انتخاب نرم‌افزار مناسب برای صرفه‌جویی در وقت، انرژی و زمان مفید است. استفاده از ۵ فناوری زیر به انجام بهتر نقش شما به‌عنوان یک انباردار حرفه‌ای کمک می‌کند:

  • فناوری بسته بندی

به کمک این نرم‌افزار می‌توانید فرایند بسته‌بندی را مستندسازی کرده و با استفاده از دستگاه خودکار آن را انجام دهید. این تکنیک قادر است تمام فعالیت‌های مربوط به بارگیری، تخلیه، حمل و جابجایی را انجام دهد. دستگاه‌هایی نیز وجود دارد که کاراهیی مانند برچسب‌گذاری و کدگذاری کالا‌ها را انجام می‌دهند.

  • ثبت خودکار اسناد

برای تسریع فرایند ثبت داده‌ها و اطلاعات می‌توانید از دستگاه‌های مختلفی مانند اسکنر استفاده کنید. اگر برچسب‌گذاری حصولات با‌دقت انجام شود، اسکنر سرعت بررسی و ثبت لحظه‌ای اطلاعات مربوط به هر محصول را افزایش می‌دهد. اطلاعاتی مانند ابعاد، وزن، نوع دسته‌بندی و روش جابجایی مهم‌ترین مواردی هستند که توسط اسکنر ثبت می‌شود.

  • نرم فزار مدیریت

این محصولات به برنامه‌ریزی برای تأمین موجودی، مدیریت تمام فرایند‌های زنجیره تولید و تامین و مدیریت انبار کمک می‌کند. با استفاده از نرم‌افزار‌های بسیار پیشرفته قادر به پیش‌بینی هزینه‌های اضافی و تعیین زمان مناسب برای تجهیزات خواهید بود. اگر به دنبال جلب رضایت مشتریان خود هستید استفاده از نرم‌افزار بهترین انتخاب است.

  • بارکد خوان

با این دستگاه می‌توانید اطلاعات مفیدی درباره هر محصول ثبت کنید. اطلاعات ثبت شده در این دستگاه هزینه کالا، محل نگهداری، تعداد و موقعیت آن هستند. پس، سرعت دسترسی به کالای موردنظر به کمک بارکد خوان بیشتر می‌شود.

  • نرم افزار‌ حسابداری

یک انباردار موفق باید اطلاعات دقیقی درباره آمر موجودی انبار، سفارش‌ها، کلا‌های در حال تحویل و سایر موارد داشته باشد. شاید ثبت و رسیدگی به همه این اطلاعات دشوار باشد، با استفاده از نرم‌افزار‌های حسابداری علاوه بر ذخیره اطلاعات، فرایند به‌روزرسانی آن‌ها در کمترین زمان انجام می‌شود؛ به‌علاوه، احتمال بروز خطای انسانی در محاسبات کاهش می‌یابد.

تانکر کانتینری چیست؟
بیشتر بخوانید

 

وظایف سرپرست انباردار مواد غذایی

وظایف سرپرست انباردار مواد غذایی

انبار مواد غذایی حاوی محصولات و کالا‌های فاسد‌شدنی است. چنین فردی موظف است به مواردی مانند تاریخ تولید و انقضای کالا‌ها توجه کند. هر یک از محصولات را در مکان مناسب و بهترین شرایط قرار دهد. اگر محصولی نیازمند نگهداری در شرایط دمایی خاص است، انباردار باید به این مورد توجه داشته باشد.

برای اجاره سردخانه مواد غذایی در بهترین قیمت و ابعاد مختلف با کارشناسان ما در تماس باشید.

شرح وظایف انباردار شرکت ساختمانی

  • تحویل انبار برای ذخیره نگهداری از کالا و تجهیزات
  • ثبت تمام اجناس و کالا‌ها در دفتر
  • دریافت، شمارش کالا و تطبیق آن‌ها با رسید یا فاکتور دریافتی
  • تحویل مصالح و تجهیزات به مدیر پروژه بر اساس نامه دارای مهر و امضا
  • تهیه و ارائه گزارش درباره ورود و خروج کالا از انبار به‌صورت روزانه

وظایف انباردار کارخانه یا شرکت تولید دارو

  • بررسی محموله‌ها خریداری‌شده و اطمینان از سلامت و عدم آسیب‌دیدیگی آن‌ها
  • ثبت درج شماره اختصاصی برای هر یک از محصولات در محموله
  • ثبت اطلاعات مربوط به دما و رطوبت انبار
  • نظارت بر عملکرد و کنترل کیفی ماشین آلات و تجهیزات موجود در انبار
  • نظارت بر فرایند انبارگردانی سالانه

اگر قصد اجاره انبار تجهیزات پزشکی را دارید، انبار آرتا با بهترین امکانات اماده خدمت رسانی به شما عزیزان می‎باشد.

لوازم لازم برای انبارداری

  • تجهیزات ایمنی
  • لیفتراک
  • دفتر ثبت اسناد انبارداری
  • کارکس
  • اسناد انبار
  • جرثقیل
  • نرم‌افزار‌های مختلف انبارداری
  • متر
  • نوار نقاله
  • باسکول
  • ترازو
  • استکر
  • کانوایر

نکات کلیدی برای موفقیت در شغل انبارداری

  • با دقت بر کار خود متمرکز شوید و کلیه کالا‌ها یا محصولات وارد‌شده به انبار را به‌سرعت ثبت کنید.
  • برای افزایش ایمنی انبار و محافظت از تمام کالا‌ها، رعایت قوانین الزامی است.
  • انباردار برای پیشگیری از بروز هر نوع مشکل باید در انتخاب کارگران و کمک انبارداران با دقت عمل کند. مسئولیت خطا و اشتباه هر یک از آن‌ها به عهده انباردار است.
  • به‌محض دریافت و تحویل کالا، رسید آن را صادر کنید. ممکن است در صورت افزایش حجم ورود بار به انبار در صدور اسناد با مشکل روبرو شوید.
  • قفسه‌ها علاوه بر مدیریت بهتر فضای داخلی انبار و دسترسی به کالا، آمارگیری را سادهتر می‌کند. فضای داخلی انبار و چیدمان قفسه‌ها را مرتب کنید.
  • دریافت مدرک مدیریت یا حسابداری از دانشگاه‌ها یا آموزشگاه‌های معتبر نقش کلیدی در موفقیت شما دارد.
  • برای موفقیت در این شغل به تجربه نیاز دارید. کسب مهارت نیازمند صرف وقت و انرژی است. برای شروع کار می‌توانید به‌عنوان کارآموز مشغول به کار شده و به‌مرور رده خود را ارتقا دهید.

حقوق انباردار

در اداره کار برای انبارداران نیز مانند سایر مشاغل حقوق معینی تعریف شده است. البته، عوامل مختلفی مانند رده شغلی، میزان تجربه، مدرک تحصیلی، سابقه کار و ساعت کاری در افزایش حقوق تاثیر دارند. هرچه تجربه شما بیشتر باشد و رده شغلی بهتری داشته باشید درآمد بالاتری کسب می‌کنید.

جمع‌ بندی

با مطالعه تمام مطالب بالا متوجه خواهید شد که انبارداری یکی از شغل‌های حیاتی در مدیریت هر کسب‌و‌کار است. اغلب سرمایه شرکت‌ها و سازمان‌ها در انبار‌ها نگهداری می‌شود. انباردار موظف به دریافت و تحویل کالا، ثبت اسناد، صدور حواله خروج، همکاری با تیم حسابداری، رسیدگی به فاکتور‌ها و بسیاری امور دیگر است. برای استخدام در این شغلبه مدرک تحصیلی خاصی نیاز ندارید. اما، برخورداری از مهارت‌های ارتباطی، تسلط به کامپیوتر، آشنایی با نرم‌افزار‌های حسابداری و مدیریتی، نظم، مسئولیت‌پذیری و برخورداری از یک روحیه انعطاف‌پذیر مسیر موفقیت یک انباردار را ساده‌تر می‌کند.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
همین الان تماس بگیرید