شنبه تا چهارشنبه 17-8 و پنجشنبه 14-8
تماس از تهران: 53725000-021
تماس از سراسر کشور ۰۹۰۵۶۷۲۳۱۸۰
تماس از سراسر کشور

آرتا امین اموال توقیفی | انبار اموال توقیف شده

امین اموال توقیفی

آرتا امین اموال توقیفی 

اموال توقیفی به اموالی گفته می‌شود که توسط مقامات دارای صلاحیت، مانند دادگاه یا مامور اجرائی، از نقل و انتقال و تصرف آنها منع شده است. این امکان برای جلوگیری از فرار یا اختفای بدهکار یا از بین رفتن اموال وی انجام می‌شود.
توقیف اموال می‌تواند در موارد حقوقی یا کیفری صورت گیرد و برای تامین خواسته یا اجرای حکم قضایی باشد. اموال توقیفی می‌توانند منقول یا غیر منقول باشند. اموال منقول شامل اشیاء و اثاثیه‌ای هستند که می‌توانند حرکت کنند یا حرکت داده شوند. اموال غیر منقول شامل املاک و زمین‌هایی هستند که حرکت نمی‌کنند و ثبت شده یا ثبت نشده باشند.
اما اگر از کسی مطالبه‌ای دارید و اکنون حکم تخلیه ملک را دارا هستید، لازم است بدانید بر طبق قانون اموال تا زمان اجرای مزایده این اموال باید به امین اموال یا فضایی امن سپرده شود. اما امین اموال چه کسی است و این فضای امن را کجا بیابیم؟ با ما همراه باشید تا بیشتر با این موضوع آشنا شده و به معرفی آرتا امین اموال بپردازیم.

انواع اموال توقیفی 

همان‌طور که اشاره کردیم، انواع اموال توقیفی را می‌توان به دو دسته کلی منقول و غیر منقول تقسیم کرد. اما منظور از این منقول و غیر منقول چیست؟ در ادامه به معرفی این موارد می‌پردازیم.

•    اموال منقول 

اموال منقول شامل اشیاء و اثاثیه‌ای هستند که می‌توانند حرکت کنند یا حرکت داده شوند. برای مثال، خودرو، موبایل، لپ‌تاپ، طلا و جواهر، سهام و اوراق بهادار، حساب بانکی، چک و سفته و …

شرایط دریافت کارت بازرگانی
بیشتر بخوانید

•    اموال غیر منقول 

اموال غیر منقول شامل املاک و زمین‌هایی هستند که حرکت نمی‌کنند و ثبت شده یا ثبت نشده باشند. برای مثال، خانه، آپارتمان، ویلا، کارخانه، باغ، مزرعه، معدن و …
هر دو نوع اموال توقیفی می‌توانند به صورت مستقیم یا غیر مستقیم باشند. ممکن است در مواردی بدهکار نه‌تنها اموال مستقیم بلکه اموال غیر مستقیمی نیز داشته باشد. بهتر است به این نکات توجه داشته باشید، تا با ماهیت این مورد آشنا شوید.

•    اموال توقیفی مستقیم

اموال توقیفی مستقیم به اموالی گفته می‌شود که متعلق به بدهکار هستند و مورد توقیف قرار می‌گیرند.

•    اموال توقیفی غیر مستقیم 

اموال توقیفی غیر مستقیم به اموالی گفته می‌شود که متعلق به شخص دیگری هستند اما بدهکار در آنها حقی دارد یا از آنها بهره‌مند است.

امین اموال توقیفی

امین اموال توقیفی کسی است که توسط دادگاه یا مقام ذی‌صلاح برای نگهداری و اداره اموالی که به دلیل یک دعوای حقوقی یا کیفری توقیف شده‌اند، منصوب می‌شود. امین اموال توقیفی می‌تواند یک شخص حقیقی یا حقوقی باشد که دارای صلاحیت و شایستگی لازم برای انجام این وظیفه باشد.

وظایف امین اموال توقیفی

شخص منتخب وظایف و لزوماتی دارد که موظف به رعایت و پیروی از آن است. برخی از وظایف امین اموال توقیف شده عبارتند از موارد زیر:
•    این شخص لازم است از اموال توقیف شده حفاظت کند و از فروش، انتقال، تغییر یا تخریب آنها جلوگیری کند.
•    امین اموال توقیفی همچنین باید از درآمدهای اموال توقیف شده حسابرسی کرده و آنها را در حسابی جداگانه نگهداری کند.
•    امین اموال توقیفی موظف است به دادگاه یا مقام ذی‌صلاح گزارش دهد و از آنها دستورالعمل دریافت کند.
•    شخص منتخب، مسئولیت قانونی دارد و در صورت تخلف یا سوء استفاده از اموال توقیف شده، مجازات شدیدی را متحمل خواهد شد.
•    امین اموال توقیفی می‌تواند با استفاده از اختیارات خود، اموال توقیف شده را در موارد لازم و با رعایت قوانین مربوطه به مزایده گذاشته و عواید آن به طلبکار پرداخت کند.

آرتا امین خدمات اجاره فضا برای اموال توقیفی
بیشتر بخوانید

چه زمانی نیاز به امین اموال است؟

امین اموال توقیفی می‌تواند در موارد مختلفی توسط دادگاه منصوب شود. برخی از این موارد عبارتند از:
•    غایب مفقودالاثر: اگر شخصی به دلیل غیبت طولانی، مفقود الاثر شناخته شود و کسی را برای اداره ی اموالش نداشته باشد، دادگاه برای نگهداری از اموال او امین تعیین می‌کند.
•    مال موقوفه: اگر برای اداره ی یک مال موقوفه از قبل یک متولی تعیین شده باشد و او در اداره و حفظ اموال خیانت کرده باشد، دادگاه می تواند برای اداره و نگهداری از اموال، امین تعیین کند.
•    ناتوانی ولی قهری: اگر پدر یا جد پدری شخصی نتواند به امور او رسیدگی کند، از طرف دادگاه برای او یک امین انتخاب می شود تا به جای ولی قهری به اداره ی امور آن شخص رسیدگی کند.
•    ارث فرزند: زمانی که کودک برای اداره و حفظ ارثی که ممکن است از ترکه (مال متوفی) به او برسد، کسی را نداشته باشد برای او امین تعیین می شود. لازم به ذکر است مادر کودک با رعایت شرایط، به عنوان امین بر دیگران مقدم است. اما اگر وی صلاحیت این کار را نداشته باشد، اقوام نسبی و سببی بر دیگران مقدم هستند.
•    تقاضای شخصی: ممکن است فردی به علت پیری، مریضی یا ناتوانی، توانایی اداره‌ی امور حقوقی و مالی خود را نداشته باشد. بنابراین این شخص می‌تواند از دادگاه تقاضا کند، امینی برای اداره اموالش تعیین نماید.

پیامد‌های حقوقی و جزایی فروش اموال توقیفی

همان‌طور که پیش‌تر گفتیم فروش مال توقیف شده بدون اجازه مقام ذی‌صلاح یک جرم است و مرتکب آن دچار پیامد‌های حقوقی و قضایی از جمله زندان خواهد شد. پیامدهای حقوقی و جزایی فروش مال توقیف شده عبارتند از:
•    بر اساس ماده ۵۶ قانون اجرای احکام مدنی، هر نوع انتقال، چه قطعی باشد یا شرطی یا رهنی، در مورد مال توقیف شده نامعتبر و بی‌اثر است.
•    بر اساس ماده ۶۷۴ قانون مجازات اسلامی، هر کس عمداً در اموال و اشیاءی که توسط مقامات ذیصلاح توقیف شده است و بدون اجازه دخالت یا تصرفی کند که با توقیف مغایرت داشته باشد حتی اگر مداخله‌کننده یا متصرف مالک آن باشد به حبس از سه ماه تا یک سال محکوم می‌شود.
•    بر اساس ماده ۶۷۵ قانون مجازات اسلامی، هر کس عمداً مال توقیف شده را بخرد یا بفروشد یا به هر شکل دیگری مالکیت آن را انتقال دهد یا بگیرد به حبس از یک ماه تا شش ماه محکوم می‌شود.

تانکر کانتینری چیست؟
بیشتر بخوانید

آرتا امین خدمات توقیفی 

در نهایت هر آنچه لازم بود در مورد اموال توقیفی گفتیم. اگر شما نیز اکنون با این مسائل درگیر بوده و یکی از دغدغه‌هایتان یافتن امین اموال توقیفی است، ما به شما آرتا را معرفی می‌کنیم خدمات سوله آرتا می‌تواند به عنوان امین اموال توقیفی، با عقد قرارداداموال مورد نظر را برای شما نگهداری می‌کند. آرتا یکی از انتخاب‌های مناسب برای این موارد است زیرا از طرف دادگستری نیز دارای مقبولیت و اعتبار هستند.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.